Országos Kata Bajnokság (2019.11.09., Cegléd, Judo Csarnok)

Idén Cegléden került megrendezésre az IKO Kyokushinkai Stílusszervezet Hokusei Shibu-jának éves formagyakorlat versenye az Országos Kata Bajnokság, immár 21. alkalommal. A versenynek a ceglédi Judo Csarnok adott helyet, jól felszerelt, modern környezetével. 

A karatéban a 'Kata', vagy másnéven 'formagyakorlat' egyfajta ellenfél nélkül végrehajtott küzdelem, kötött gyakorlatsor, mely tartalmazza a karate repertoárjának szinte minden egyes elemét. A Kyokushin stílusban összesen 16 fő formagyakorlat található, ill. ezeknek több, sorszámmal ellátott változata (mindent egybevetve jelenleg 35 különálló gyakorlatsor létezik).

Az idei versenyen 21 magyar karate klub, ill. a Szlovák Kyokushin Karate Szövetség tagjai  vettek részt, így hozzávetőleg 150 fő versenyzett. Gyerek, felnőtt és szenior kategóriában, egyénileg és csapatban zajlott a verseny. A csapatban végrehajtott formagyakorlatok ún. 'Bunkai'-jal, vagyis a gyakorlati elemzéssel is kiegészültek. Így az is lemérhető volt, hogy a versenyzők mennyire tudják a gyakorlatban is alkalmazni a formagyakorlatok során végrehajtott technikákat, kombinációkat.

A Dorogi Nehézatlétikai Club Kyokushin Karate Szakosztálya is képviseltette magát a dorogi, esztergomi és nyergesújfalui Dojo-k tagjaiból mindösszesen 8 fő versenyzővel, ill. 1 fő bíróval. 

Az alábbi eredmények születtek a délután 17h-ig tartó versenyen:

1. helyezés - aranyérem
Mátyás Gergő (6. kyu)
Dudás Hédi (10. kyu)
Mester Vince (10. kyu)

2. helyezés - ezüstérem
Verebes Tamás (3. kyu)

3. helyezés - bronzérem
Kovács Dávid (4. kyu)

4. helyezés
Kovács János (1. Dan)
Fehérvári Jázmin (2. kyu)

6. helyezés
Feczkó Márton (4. kyu)

Az elért eredményekhez ezúton is szívből gratulálunk! Osu!