KANCHO SHOKEI AKIYOSHI MATSUI

Matsui Akiyoshi Shokei (松井 章圭; ismert még koreiai nevén Moon Jang Gyu (Hangul: 문장규; Hanja: 文章圭)) 1963. Január 15-én született 8. Dan-os mester, a Sosai halála után az IKO igazgatója (Kancho).

Kancho Matsui 1963-ban született és 13 éves korában kezdett el Kyokushin karatét tanulni. 1976-ban csatlakozott a Chiba tartományban székelő Kita Nagare-Yama Dojo-hoz és kicsivel több, mint egy év alatt elérte az 1. Dan fokozatot (fekete öv).

1986. Április 18-án teljesítette a 100 ellenfeles küzdelmet, mikor is elérte a 4. Dan fokozatot. 

1992. Májusában megnyitotta saját dojo-ját a tokiói Asakusa-ban. Később pedig Sosai Oyama kinevezte Shibucho-nak (ágazatvezető).

Sosai Oyama - halála előtt nem sokkal - az 5. Dan-t adományozta részére (korábban ilyen fiatalon még senki sem részesült ebben a magas rendfokozatban), és örököséül nevezte meg, hogy halála után vezesse az IKO szervezetet. Állítólag egy senior Kyokushin mester - Shihan Peter Chong - egy levelében megjegyezte, hogy Shihan Matsui meglepődött a hír hallatán, hogy a Sosai őt nevezte meg örököséül, annak ellenére, hogy a Sosai korábban többször is utalt rá, hogy ő a legesélyesebb erre a posztra, szemben más idősebb mesterekkel. Így Shihan Matsui Sosai Oyama halálát követően átvette az igazgatói széket, és onnan kezdve a megnevezése Kancho. Sajnálatos módon több idősebb mester kétségbe vonta a végakarat valódiságát, így az IKO szervezet 3 fő részre szakadt.

Kancho Matsui jelenleg a 8. Dan fokozat birtokosa. Igazgatói munkájában támogatták Shihan Yuzo Goda (9. Dan), Shihan Bobby Lowe (elhunyt 2011-ben 7. Dan-os mesterként; halálát követően a Kancho posthumus 10. Dan fokozatot adományozta részére), Shihan Peter Chong (8. Dan), and Shihan Seiji Isobe (8. Dan). Shihan Bobby Lowe helyére Shihan Katsuhito Gorai (6. Dan) és Shihan Kenny Uytenbogaardt (7. Dan) lépett 

Korábbi versenyeredményei:

1980 — 4. hely a 12. All Japan Open Karate Championships (Össz-Japán Nyílt Karate Bajnokság) 17 évesen
1981 — 3. hely (All Japan Open Karate Championships)
1982 — szintén 3. hely a következő All Japan Open Karate Championships-en
1983 — 8. hely (All Japan Open Karate Championships)
1984 — 3. hely a 3. World Open Karate Tournament (Nyílt Karate Világbajnokság)
1985 — 1. hely (All Japan Open Karate Championships)
1986 — 1. hely (All Japan Open Karate Championships), ill. teljesítette a 100 ellenfeles küzdelmet (www.youtube.com/watch?v=I5ITw4UjmHU)
1987 — Megnyerte a 4. World Open Karate Tournament-t, így a valaha volt legfiatalabb bajnok lett