2016.02.13. - Ismét DNC éremeső a II. ENSI Kupa Nyílt Nemzetközi Karate Bajnokságon

2016.02.13-án, szombaton került megrendezésre a magyar IKO Kyokushin Karate élet idei legrangosabb eseménye a II. ENSI Kupa az Érd Arénában, ahova 9 országból, 340 versenyző érkezett megmérettetésre.

A már második alkalommal megrendezett nyílt nemzetközi bajnokságra a hazai Dojo-k versenyzőin kívül további karatékák érkeztek Lengyelországból, Romániából, Szerbiából, Horvátországból, Szlovákiából, Izraelből, Ausztriából és az Egyesült Királyságból. Sajnos egy baleset miatt a németországi nevezést visszavonták.

A verseny egy háromnapos rendezvény második napjára volt időzítve, melyet a rendezők úgy hirdettek „Három japán mester 20 Dannal”. 

Japánból az IKO szervezet igazgatója, Kancho Shokei Matsui 8. Dan-os mester, ill. a szervezet nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője, technikai igazgatója Shihan Katsuhito Gorai 6. Dan-os mester érkezett, valamint Olaszországból Shihan Wakiuchi Tsutomu 6. Dan-os mester, az olaszországi ágazatvezető (brach chief, japánul shibu-cho) látogatta meg a döntőket, majd közösen adták át a díjakat a döntőket követően.

190 kupa, érem, valamint feliratozott ajándéktárgy került kiosztásra az eredményhirdetéskor az alábbi kor-, és súlycsoportokban:

(korcsoportok)
- Ovis: - 2010
- Gyerek III: 2009 - 2008
- Gyerek II: 2007 - 2006
- Gyerek I: 2005 - 2004
- Serdülő: 2003 - 2002
- Ifjúsági: 2001 – 2000
- Junior: 1999 - 1998
- Felnőtt „A”: 1997 – 1978
- Felnőtt „B”: 1997 -
- Szenior I: 1977 - 1972
- Szenior II: 1971-

(súlycsoportok)
- Junior: fiú: -65kg/-75kg/+75kg; lány: -60kg/+60kg
- Felnőtt „A”: férfi: -70kg/-80kg/-90kg/+90kg; női: -55kg/-65kg/+65kg
- Felnőtt „B” férfi: -70kg/-80kg/+80kg női: OPEN
- Szenior I&II: férfi: -80kg/+80kg, I&II: női: OPEN
További kategóriák szétválasztása harmadolással.
Felnőtt „B” kategória 0. kyu-tól 7.kyu-ig
Szenior I&II kategóriák ( 6. kyu-tól)

Sikerült gördülékenyen lebonyolítani a versenyt, a visszajelzések pozitívak voltak, mind a rendezéssel, mind a csarnokkal kapcsolatban.” – értékelt Shihan Kurucz Mihály (5. Dan), az érdi egyesület elnöke, mely a hazai szövetség társszervezőjeként segítette a kupát.

Ez egy nagyon jó csarnok és az érdi Dojo-nk már régóta működik, a 2013-as U19-es kézilabda világbajnokságra üzembe helyezték, onnan kezdve számos sportrendezvénynek ad már otthont. Tavaly mi is ide kerültünk, akkor nagyon jól sikerült a versenyünk, impozáns a csarnok, ezért választottuk újra ezt a helyszínt.” – fogalmazott Shihan Halász Károly (5. Dan), a Magyar Karate Szakszövetség Kyokushin Stílusszervezetének a vezetője.

A DNC Kyokushin Karate szakosztály eredményei a fent említett kategóriákban:

I. hely: Bakos Ádám, Kindla Márk
II. hely: Hendrich Ádám, Fehérvári Jázmin, Kovács Alexa Stella, Varga Álmos, Berta Orda
III. hely: Bauer Kristóf, Bartus Lili, Tamási Kristóf, Csiki Hanna, Jagicza Zoé

Best Spirit (Legkiemelkedőbb Küzdőszellem) különdíj: Tamási Kristóf

Legjobb 8 közé jutott továbbá Hendrich Dávid és Verebes Tamás (mindkét versenyző a döntőbejutás során esett ki, szoros küzdelem során), Bauer Botond, Berta Kenéz

Mindenkinek szívből gratulálunk az elért eredményekhez! Osu!

Vasárnap Kancho Shokei Matsui tartott szemináriumot a magasöves karatékák részére. A mester egy két és félórás edzést vezényelt a hazai, illetve környező országbeli karatékáknak, ahol leginkább a különböző technikákat csiszolták, és amely rendkívül nagy koncentrációt igényel, hiszen vagy a mesterre, vagy a technika legpontosabb véghezvitelére kellett figyelni.

Körülbelül 100-120-an voltak az egyik csarnokban, ahol Kancho Shokei Matsui tartott előadást, míg a kisebbeknek a birkózócsarnokban Shihan Wakiuchi Tsutomo tartott egy edzést. Mindig tanulunk valami újat, de ezeknek a szemináriumoknak a technikák letisztulása a lényege.” – számolt be Shihan Kurucz Mihály.

Osu!

ECHO TV videóriport

Fényképgaléria (II. ENSI Kupa)

Fényképgaléria (Kancho szeminárium)